Enable JavascriptPaula Hriscu – Ce folos? Versuri | VersuriPaula Hriscu – Ce folos? Versuri


Paula Hriscu – Ce folos? Lyrics 

1️⃣ De-aş ajunge cea mai mare
Slavă pământească
În zadar dacă mi-aş pierde,
Slava cea cerească
🎵 Ce folos, ce folos: slavă,
Fără de Hristos? !

2️⃣ De-as avea toţi banii lumii
Să-mi stea-n vraf arginţii,
În zadar, dacă-mi lipseşte
Aurul credinţei!
🎵 Ce folos, ce folos: aur,
Fără de Hristos? !

3️⃣ De-aş şti toată-nţelepciunea
Câtă e sub soare,
În zadar, dacă-mi lipseşte
Cea mântuitoare!
🎵 Ce folos, ce folos: minte,
Fără de Hristos? !

4️⃣ De-aş fi omul cel mai tare
De pe lumea toată,
În zadar, dacă mă-nvinge
Pofta desfrânată!
🎵 Ce folos, ce folos: tânăr,
Fără de Hristos? !

5️⃣ De-aş cuprinde tot pământul,
Tot, al meu să fie,
În zadar, dacă-mi pierd viaţa
Cea din veşnicie!
🎵 Ce folos, ce folos, dacă mori
Fără Hristos? !

Acest cântec, de o profundă încărcătură spirituală, întărește, prin întrebarea retorică, o nevoie fundamentală a românilor în aceste vremuri: regăsirea speranței și întărirea credinței în Dumnezeu.

Dincolo de însemnătatea religioasă a acestui cântec interpretat, în cultul religios, în timpul Sfintei Liturghii, priceasna este și un îndemn la moralitate, la curățirea sufletului și a minții.

Priceasna “Ce folos?”, interpretată de Paula Hriscu, a fost filmată în Maramureșul istoric, leagăn al spiritualității și al credinței, iar drumul artistei este o metaforă cu multiple sensuri. Oricât de anevoios ne-ar fi drumul, oricâte piedici am întâmpina, ori de câte ori am îngenunchia de osteneală, credința ne întărește și nu ne lasă singuri. Toaca este instrumentul care înlocuiește clopotele din Joia Mare și până la Paște și simbolizează pironitul cuielor în mâinile și picioarele lui Hristos, amintindu-ne de suferințele Mântuitorului. Ascultând bătăile acestui elementul arhaic din cultul bisericesc, în drumul său, omul va sta drept și nu se va pleca sub povara propriilor neputințe, pentru că sufletul îi va fi întărit de iubirea lui Dumnezeu.

Paula Hriscu - Ce folos? Versuri Paula Hriscu - Ce folos? Versuri Paula Hriscu - Ce folos? Versuri Paula Hriscu - Ce folos? Versuri Paula Hriscu - Ce folos? Versuri Paula Hriscu - Ce folos? Versuri Paula Hriscu - Ce folos? Versuri

5/5 - (2 votes)